Plejehjemmet Ryholtgård,

Plejehjemmet Ryholtgård i Hellerup bestod tidligere af 80 utidssvarende små 1-værelses plejeboliger. DOMUS har været arkitekter på totalentreprisen, der har omdannet plejehjemmet til 55 moderne 2-rums plejeboliger med nye køkkener og store baderum.

Hver etage er indrettet med en række boenheder, der deler en fælles opholdsstue og køkken-alrum. Hver anden glasinddækket altan er åbnet, og hver bolig har således fået både en lukket og en åben altan med nye glasværn. I stueplan er der ankomstområde, fælles administration, caféområde og træningsfaciliteter.

Plejehjemmet er en integreret del af en af landets længste boligblokke. Byggeriet er mod nord forlænget med en ny tilbygning på godt 500 m². Tilbygningen rummer en multisal i stueplan med udgang til en ny hævet ankomst- og opholdsterrasse. Opholdsterrassen er i forhold til Rymarksvej hævet og dermed beskyttet mod indkig, og bl.a. indrettet med en lille have til glæde for de ældre beboere. På 1. - 3. sal er der etableret 6 nye plejeboliger. Mod vest er tilføjet et markant altantårn, der dels fungerer som fælles overdækket udeophold og dels bryder det oprindelige monotone facadeforløb. 

Fakta

Bygherre / FSBbolig

Totalentreprenør / Jönsson a/s

Arkitekt / DOMUS arkitekter 

Ingeniør / Grontmij

Projektstade / Færdiggjort 2010

Bruttoareal / 4.700 m²

Anlægssum / Ca. 66 mio. kr.

Honorar / kr. 1,5 mio