Daginstitutionen Christian X’s Allé

DOMUS har tegnet en kombineret vuggestue og børnehave til i alt 84 børn, der ligger på en ganske lille grund i Lyngby. Den lille grund blev grundlaget for et designprincip, som udnytter kompaktheden kreativt. Bygningen er tegnet med nicher, overdækninger og forskudte planer, som gør udearealet varieret, fyldt med muligheder og samtidig giver mange gode lysindfald til rummene indenfor.

Indvendigt er bygningen opbygget omkring et stort centralt fællesrum og institutionens seks grupperum skudt ud i bygningens hjørner. Der er arbejdet med at gøre garderobeområderne til behagelige og velfungerende rum midt i bygningen, som på en naturlig måde integrerer de særlige stunder og flere voksne på afleverings- og afhentningstidspunkterne.

Bygningen er tegnet med enkle former, der giver masser af gode muligheder og rumligheder. Grupperummene er anlagt i en suite-form, der giver fleksibilitet i anvendelsen og både fungerer til samling og til opdeling i mindre grupper.

Ved at bruge virkemidler som lys og skygge etableres i bygningen mange forskellige rumlige sammenhænge, der giver optimalt funktionelle rammer om hverdagens rytme og både kan udnyttes som rolig baggrund og som dynamisk medspiller til børnenes leg og fantasi.

Fakta

Kontaktperson / Henrik Hansted Jensen / hhj@domus.dk / 2040 3090

Bygherre / Lyngby-Taarbæk Kommune

Totalentreprenør / MT Højgaard / Scandi Byg A/S

Arkitekt / DOMUS arkitekter

Landskabsarkitekt / Lassen Landskab A/S

Projektstade / Færdiggjort 2004

Bruttoareal / 1000 m²

Anlægssum / Kr. 10 mio.

Bygning / Kombineret vuggestue og børnehave til i alt 84 børn

Adresse / Christian den X’s Allé, Lyngby