Boliger på toppen - 10.-11. sal i Kollektivhuset

DOMUS arkitekter vandt med dette projekt Københavns Kommunes konkurrence om at skabe en moderne fortolkning af byboligen.

Byggeriet indeholder 21 nybyggede moderne almene boliger på toppen af byen. 17 boliger er opført som mini-bofællesskaber á 3 boliger og 1 fællesrum. 4 boliger er opført som almindelige lejeboliger. Boligerne i to etager deler tre og tre et stort dobbelthøjt fællesrum med en dobbelt vestvendt glasfacade, der giver en spektakulær udsigt over by og himmel.

Denne nytolkning af byboligen er forankret i husets oprindelige kollektivtanke med fællesrummet som indbyder til forskellige aktiviteter beboerne imellem. Der er samtidig skabt mulighed for at beboerne kan ”trække sig tilbage” i egen bolig og nyde total privathed på den øverste etage.

Projektet er opstået med rod i en bæredygtig helhedstanke, der tilgodeser både økonomiske, sociale og miljømæssige aspekter: Økonomien er begrænset ved at bygge nye boliger i et eksisterende hus, i lokaler der ikke kan udlejes. Den særlige boligform er med til at styrke de eksisterende sociale forhold. Klimaskærmen er opdateret og energiforbruget reduceret markant.

DOMUS har været totalrådgiver og arkitekt på transformationen.

Fakta

Kontaktperson / Jesper Ingemann Mogensen / jim@domus.dk / 3032 5570

Bygherre / DVB v. Boligkontoret Danmark Lundsgade 9 2100 Kbh Ø 

Arkitekt og totalrådgiver /  DOMUS arkitekter

Entreprenør/  Entreprenørfirmaet Einar Kornerup A/S

Rådgivningstype / Skitsering, projektering, udbud

Ingeniør / Danakon rådg. ingeniører

Projektstade / Opført 2015

Bruttoareal / 2.100 m2, 21 boliger

Anlægssum / 35 mio. kr. 

Entrepriseform / Hovedentreprise  

Honorar / kr. 1.1 mio