Lyngby Idrætsby

Lyngby Stadion skal udbygges med et nyt, moderne idrætsanlæg, der rummer mange sportsgrene og giver bedst mulige rammer for både breddeidræt og eliteidræt. DOMUS har haft til opgave at udarbejde en helhedsplan, der er udformet med respekt for Lyngby Stadions unikke placering i grønne omgivelser og mellem boliger, uddannelsesinstitutioner og kolonihaver.

Helhedsplanen indeholder et superligastadion med plads til 10.000 tilskuere, et forbedret tennisanlæg og et grønt atletikstadion under de store, gamle træer i parken. Indendørsfaciliteter vil blandt andet være en svømmehal med wellness-center og to boldhaller, en til træning og en med tilskuerpladser. Lyngby Idrætsby vil desuden indeholde en idrætsfritidsklub og et sportsakademi, foruden 25.000 m2 erhverv.

I DOMUS helhedsplan foretages byggeriet i harmoni med områdets fine landskabelige kvaliteter. De nye bygninger og funktioner vil blive designet, så der tages hensyn til naboer samtidig med at der gives idrætsanlægget stærk kraft som en aktiv og pulserende idrætsby.

I dag foregår mange af Lyngby Stadions spændende idrætsoplevelser bag lukkede døre. I fremtiden vol der være langt bedre muligheder for at opleve sporten, hvilket kan inspirere og lokke til mere aktivitet. Lyngby Idrætsby skal med sin åbenhed invitere til, at borgerne kan etablere ejerskab til den.

Fakta

Kontaktperson / Jesper Ingemann Mogensen
/jim@domus.dk / 3032 5570

Bygherre / Lyngby-Taarbæk
Kommune

Arkitekt og totalrådgiver / DOMUS
arkitekter

Areal / Ca. 200.000 m2 idrætsareal

Projektstade / Etapevis udførelse pågår

Anlægssum / Ukendt

Entrepriseform / Totalentreprise

Arkitekthonorar / 1.5 mio.

Arkitektydelser / Programmering og helhedsplan