Indretning for KMD

I et eksisterende kontorhus i Herlev har DOMUS nyindrettet den øverste etage med lyse åbne kontorer og fleksible fællesfaciliteter for 180 medarbejdere i Kommunedata.

Hovedgrebet i den totale nyindretning er at dele etagen på langs i tre zoner. En midterzone og to yderzoner langs facaderne.

Den midterste zone indeholder teknikrum, trapper, elevatorer, toiletter, fællesarealer, møderum og pauseområder med tekøkkener. Midterzonen er således den praktiske "rygrad" der binder arbejdspladsen sammen. I og med at det eksisterende kontorhus har en stor dybde har denne midterzone et mangelfuldt dagslys. Problemet har vi løst ved at etablere nye store ovenlysbånd der giver lys og kig til himlen dybt inde i huset.

På begge sider af midterzonen løber et langstrakt gangforløb, der giver adgang til de to yderste zoner, kontorarealerne. Således er det de enkelte arbejdspladser (hvor det meste af arbejdet foregår) som har den bedste adgang til dagslys og kig ud på omgivelser. Begge disse faktorer er afgørende for et godt arbejdsmiljø. De åbne kontorer består af sektioner der rummer op til 42 arbejdspladser. Sektioner er adskilt af mindre møderum, som ligger ud til facaden og derfor får et ekstra godt dagslys.

Fakta

Bygherre / KMD Kommunedata

Arkitekt / DOMUS i samarbejde med Poul R. Jespersen, arkitekt MAA

Ingeniør / HaCaFrø a/s

Projektstade / Færdiggjort 2005

Bruttoareal / 3.260 m2