AVEDØRE STATIONSBY SYD

Fakta

Kontaktperson / Peter Jerichau / pej@domus.dk / 3052 8760 

Bygherre / KAB

Projektets adresse / Bymuren 1, Avedøre Stationsby Syd, 2650 Hvidovre

Arkitekt og totalrådgiver / DOMUS arkitekter

Ingeniør / Danakon

Projektstade / Under projektering 2020

Kontraktperiode / 2018 – 2023

Etageareal / ca. 86.000 m2 – 750 lejligheder i etagebygger og 260 rækkehuse

Entreprisesum / Ca. kr. 250 mio. ex.moms

Entrepriseform / Hovedentreprise

Honorar / kr. 10 mio.ex.moms

Ydelse / Totalrådgivning, arkitektrådgivning, projektering, byggeledelse, fagtilsyn, beboerproces

Om projektet

DOMUS er totalrådgiver og arkitekt på renoveringen af Avedøre Stationsby Syd.

Avedøre Stationsby er en af Hvidovres største og mest planlagte bebyggelser udformet efter de bedste byplanlægningsidealer fra 1960erne.Stationsbyen blev projekteret i 1968 og opført i årene fra 1972 til 1982 som den inderste af de nye byer, som var grundstammen i Køge Bugt Planen. Efter 45 år har bebyggelsen behov for udskiftning af køkkener og badeværelser samt et nyt energiprojekt med udskiftning af installationer herunder varmeinstallationer og radiatorer.

Hvidovre Kommune giver dispensation til renoveringen indtil udgangen af 2022 med det forbehold, at der skal udarbejdes en Energiteknisk Handleplan, som redegør for tiltag, der skal udføres inden energimålingen kan igangsættes.Den energitekniske handleplan blev udført som et samarbejde mellem DOMUS, DANAKON og KAB og blev afleveret til Hvidovre Kommune. Handleplanen beskrev tiltag til bedre varmekomfort i boligerne og fremtidssikring af varmeanlægget ved bla.  at sænke fremløbstemperatur fra fjernvarmeselskabet. Tiltagene vil medføre energi-besparelser til glæde for alle i Avedøre Stationsby Syd. 

Projektet udmærker sig ved, at teamet samarbejder, sideløbende med renoveringen, om at søge om EU-midler til udvikling af bæredygtige energiforsyninger. Ansøgningen er endnu ikke afgjort, men teamet har opnået et indgående kendskab til ansøgningsprocessen som vi kan bygge videre på og indrage i fremtidige renoveringsprojekter, så de kan blive implementeret på helhedsplansniveau.

En prøvebolig i er udført i 2019, med henblik på at teste de valgte løsninger og arbejdsgange. Samtidig fungerer prøveboligen som et konkret eksempel for områdets beboere på hvordan deres fremtidige køkken og badeværelse kommer til at se ud.

Renoveringen gennemføres i beboede lejligheder med nøje planlægning af byggelogistik, interimsforanstaltninger og koordinering af beboerinformation herunder løbende udsendelse af tema-avis og anden relevant information.