SLAGELSE STADION SPORTSCOLLEGE

Slagelse Kommune og Slagelse Boligselskab satser på unge elitesportsudøvere og har etableret 73 nye ungdomsboliger i forbindelse med Slagelse Stadion.

Den nye bygning - opbrudt i 3 volumener - er opført bag den eksisterende tribune, der er totalrenoveret. Mellemrummet mellem volumenerne anvendes som indgange til stadion, leder dagslys ind i komplekset og gør det muligt at få dagslys fra 2 facader i de 2-værelses boliger. Materialer og design er afstemt i forhold til Slagelse Stadions nuværende udseende, således at det nye samlede anlæg fremstår som et homogent og samlet stadion. Udearealerne er opgraderet og aktiveret så træning kan foregå både indendørs og udendørs. Idrætsfaciliteter, café, omklædningsrum, træningslokaler mm. er etableret i stueetagen. Funktionerne er bundet sammen af en fordelingsgang langs facaden og har direkte adgang til de grønne udearealer.

De nye ungdomsboliger er placeret over idrætsfaciliteterne på 1-3 etage. Boligerne er bundet sammen af en social foyer med et trappeløb mellem 1. og 3. etage. Fra foyeren er der kig til himlen og til de sociale og grønne udendørsfunktioner. De enkelte boliger er disponeret med opholdsfunktioner mod facaden og har gode dagslysforhold. Boligens øvrige funktioner og fordelingsarealer er optimeret og placeret samlet mod tribunen. Til hver bolig hører et depotrum til sportsudstyr, tøjtørring mm. 

 

 

Fakta

Kontaktperson / Peter Jerichau / pej@domus.dk / 3052 8760

Bygherre / Slagelse
Boligselskab og Slagelse Stadion

Entreprenør / Enemærke og
Pedersen

Arkitekter / DOMUS arkitekter og
H+ arkitekter

Ingeniør / dai Ingeniører

Areal / 4.400m2

Projektstade / Er taget i brug i efteråret 2016

Anlægssum / 60 mio.

Entrepriseform / Totalentreprise

Arkitekthonorar / 3.6 mio.

Arkitektydelse / Hovedprojektering og tilsyn