Børnehuset Hedemarken

DOMUS arkitekter sammenbygger de eksisterende daginstitutioner på Hedemarken i Albertslund. 200 m2 nybyggeri og 300 m2 totalrenovering giver børnene et nyt hus på ca. 1600 m2.

Grundtanken bag sammenbygningen er at skabe bedre rammer for børnene i det nye hus. Tilbygningen bliver institutionens nye "hjerte" hvor fællesaktiviteter, spisning og leg kan udfolde sig. Tilbygnigens primære rum er et stort lyst fællesrum, der stimulerer sanserne ved at lukke dagslyset ind og give udsigt til både himlen og haven med den fælles legeplads. Derudover rummer tilbygningen et stort moderne køkken, der servicerer hele huset og er i direkte forbindelse med fællesrummet.

Udover tilbygningen renoverer vi de eksisterende bygninger så der opstår en ny akse ned gennem børnehuset, som binder hele huset sammen. Det er også her de nye fællesgarderober anlægges og disse glider naturligt over i det åbne fællesrum. Både garderobe og fællesrum er i tæt forbindelse med legepladsen og fra fællesrummet giver tre store skydedøre direkte adgang ud i det fri.

Indeholdt i rådgivningen har været dialogprocesserne med bygherre, brugere og myndigheder, for gennem detailprogrammeringen at opnå maksimal funktionel og rumlig kvalitet i såvel det nybyggede som indenfor de eksisterende bygningers rammer.

DOMUS har udarbejdet program og udbudsprojekt til totalentreprise.

Fakta

Kontaktperson / Peter Jerichau / pej@domus.dk / 3052 8760

Bygherre / Albertslund Kommune

Arkitekt / DOMUS arkitekter

Totalentreprenør / NHH

Ingeniør / COWI

Projektstade / Færdiggjort 2011

Bruttoareal / 500 m2

Anlægssum / kr. 7 mio.

Adresse / Hedemarksvej, Albertslund